Menu Zavřeno

Rok 2023 v PŘÍKOPu

Rok 2023 byl pro spolek PŘÍKOP velice intenzivním a důležitým rokem. Hned v jeho úvodu jsme dostali od obce do pronájmu prostor bývalé palírny, kde pro naše potřeby byla zřízena malá kuchyňka a zrekonstruovány toalety. Samotný prostor klubovny byl nevybaven, a tak jsme prostřednictvím našich mladých členů požádali o podporu z Evropské unie. Dotaci se nám podařilo získat, a tak bylo nakoupeno základní nábytkové vybavení a byly spuštěny aktivity v pravidelném režimu, které pokračují i v roce 2024.

Jednalo se o mamacentrum s montessori programem pro rodiče s dětmi do tří let a odpolední herničku pro děti všech věkových kategorií – tyto v týdenním režimu.

Dále o klub deskových her, který se konal jednou měsíčně, a dámský klub určený pro ženy napříč věkovým spektrem, kde se 4x ročně scházíme a společně kreativně tvoříme.

Kromě těchto dotačních aktivit jsme v únoru 2023 uspořádali celoobecní komunitní den, kde proběhly zajímavé přednášky a soutěž v pečení, v květnu a červenci pak veřejné grilování spojené s venkovními aktivitami a soutěžemi.

V neposlední řadě jsme do našeho pravidelného programu zařadili Hospodský kvíz, kde se soutěžící v týmech utkávají proti sobě v zábavně-vědomostní hře.

Dotační program bude pokračovat i v roce následujícím. Věříme, že většina aktivit, které se nám podařilo rozjet, si udrží přízeň návštěvníků i po jeho skončení, a že budeme i nadále mít podporu obce.

Ke konci roku 2023 měl spolek přes 20 aktivních členů a stále se rozšiřující počet návštěvníků, a to nejen z naší obce, ale i přespolních.

Napsat komentář